Project omschrijving

Acne

Wat is acne?
Acne vulgaris ofwel acne, is de medische benaming voor jeugdpuistjes. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit te maken met acne. Bij de één zijn het slechts enkele puistjes, bij de ander kan het uitbreiden tot een huidaandoening met eventuele psychische problemen tot gevolg.

Vergoeding:
Heeft u of kent u iemand met Acne en wilt u dit laten behandelen door een specialist? Neem dan even uw poliswaarden goed door, want veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van de acne-behandelingen. BeleeZ is aangesloten bij de ANBOS met een Acnespecialisatie en daarom kunt u bij BeleeZ terecht voor deze vergoeding.

Hoe ontstaat acne?
Acne is een ontsteking van de huid rondom de talgklieren. Acne begint vaak in de puberteit wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren worden groter en gaan meer talg afscheiden van een dikkere substantie. Wanneer er teveel talg afgescheiden wordt, kan de talg zich ophopen en de uitvoergang verstoppen (mee-eters of comedonen). De ophoping van talg wordt versterkt door het toenemen van dode huidcellen die de uitvoergang blokkeren. In de talgklieren bevinden zich bacteriën die de talg omzetten in vetzuren. Door deze irriterende vetzuren zet de verstopte talgklier zich steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid en veroorzaken zo een ontsteking.

Wat te doen tegen acne?
De behandeling richt zich op het verdunnen van de hoornlaag. Door middel van fruitzuren worden de dode huidcellen gemakkelijk verwijderd zonder de toch al zo gevoelige huid te beschadigen. Hierdoor kan de huid haar afvalstoffen beter afscheiden. Door het ledigen van de poriën wordt de bacterie of infectie bestreden. Door de behandeling in de salon te combineren met de juiste huidverzorging voor thuis, kan de talgproductie worden teruggedrongen en zal de huid zichtbaar opknappen! Wilt u meer informatie? Dan kunt u altijd een afspraak maken voor een vrijblijvend intake gesprek.